Geero web trgovina Hrvatska

Priča

Kako je sve počelo

Priča o Geero
 

Dva brata - dva načina - jedan cilj
 

Putovi karijera Michaela i Thomasa Ratha bili su različiti.
 

Jedan je prekinuo studij telematike i počeo raditi u Startup kompaniji. Godinama kasnije otišao je na Karibe i osnovao nekoliko informatičkih firmi.
 

Drugi je bio uspješan skateboarder i svjetski putnik, koji je već u dobi od 18 godina preko interneta prodavao mini motocikle (mini bikes). Nakon 7 godina rada u razvojnom i upravnom odjelu jednog inženjerskog ureda u Shanghaiu vratio se natrag u Austriju.
 

Usprkos različitim karijerama braća su se konačno našla na seoskom imanju svojih roditelja u južnoj Štajerskoj (Austrija) i počeli slijediti svoj san.
 

Oba brata su, naime, imala nešto zajedničko: želju da osmisle nešto novo i da vide kako će njihova ideja rasti i razvijati se. Vodila ih je vizija da učine nešto bolje od konkurencije, tako da u konačnici svi od toga profitiraju.
 

Michael i Thomas su odlučili baviti se E-mobilnošću. Osnovali su tvrtku u starom sjeniku i počeli su dizajnirati i proizvoditi E-bicikle.
 

S vremenom je u njihovim glavama nastala vizija revolucionarnog E-bicikla, koji na prvi pogled izgleda kao obični bicikl, jednostavan za održavanje, opremljen najboljim dijelovima i unatoč tomu po prihvatljivoj cijeni.

Godinu dana su sve kritički proučavali: konkurentne proizvode, vlastite nacrte... Gdje ima potencijala? Što se može poboljšati? Gdje bi se mogli pojaviti problemi i kako ih riješiti uz pomoć boljeg dizajna? Sve su osmislili, od početka do kraja, izgradili prototipove, testirali.
 

Konačno su kreirali bicikl, koji zahvaljujući pomno razrađenom dizajnu predstavlja sljedeću generaciju E-bicikla: Geero.

Zajednička vizija

Bez obzira na različite poslovne karijere  kojima su krenuli braća, na kraju su se ponovno našli na seoskom imanju svojih roditelja u Štajerskoj kako bi slijedili svoju strast.

Naime, oboje imaju nešto zajedničko: želju da stvore nešto vlastito i da vide kako ta ideja raste i kako se razvija.
Oboje ih tjera vizija da budu bolji od konkurencije i kako bi na kraju svi imali korist od toga.

Poboljšati e-mobilnost

Michael i Thomas odlučili su svoju viziju ostvariti u području e-mobilnosti. Osnovali su tvrtku i počeli su u štaglju na seoskom imanju svojih roditelja dizajnirati i graditi e-bicikle.

Tijekom vremena u njihovim je glavama nastala vizija revolucionarnog e-bicikla koji tako možda ne izgleda na prvi pogled, vrlo se jednostavno održava, koji je opremljen najboljim komponentama, a cjenovno je ipak bez konkurencije.

Vrijeme donosi rezultate

Braća su svjesno uzeli cijelu godinu za razvoj Geero bicikla. Sve su kritično propitkivali: proizvode konkurencije, vlastite skice ... gdje leži potencijal? Što se može učinit bolje? Gdje bi mogle nastati poteškoće i rješavaju li se one boljim dizajnom? Sve su razvili iz temelja, izgradili su prototipove, testirali.

Na kraju su razvili bicikl koji zahvaljujući dobro promišljenom dizajnu predstavlja sljedeći korak u revoluciji e-bicikla.      

Detaljan razvoj Geero-a

Razvoj Geero bicikla trajao je ukupno godinu dana. Michaelu i Thomasu od početka je bilo jasno gdje leže veliki izazovi, jer su već godinama imali iskustva sa gradnjom e-bicikla. Bez obzira na to poseban dizajn Geero bicikla od njih je iziskivao sve njihovo znanje.

Prije svega su u fokusu bile jednostavne mogućnosti održavanja i minimalizacija gubitka snage zbog topline.

Novi električni sustav

Kako bi savladali gubitak snage i osigurali jednostavno održavanje Michael i Thomas kod dizajna nisu započeli sa kotačem. Najprije su razvili električni sustav. Najjednostavnije rješenje, ono da se električna jedinica integrira u motor, nije dolazilo u obzir. Dugoročno je to za sobom povuklo više poteškoće nego da je bilo koristi od toga. Naročito razvoj topline u motoru i sa time povezani gubitak snage kao i znatno smanjena sigurnost bili bi tako problematični. Osim toga bi se kod servisa samo otežano moglo pristupiti elektronici.

Znači, trebalo je izmisliti novi električni sustav. Thomas i Michael uložili su mnogo vremena i novca te su na kraju ipak ostvarili svoj cilj. Zahvaljujući elektronike koja je ugrađena u cijev sjedala riješena je problematika odvodnje topline i istovremeno je također zajamčeno i jednostavno održavanje.  

Dizajn, raspoređenost težine i kut

Tek nakon razvoja električnog sustava okrenuli su se dizajnu. Također je i ovdje najvažnije geslo bilo jednostavnost. Uz to su željeli da električni vodovi budu što bolje integrirani u okvir.

Prve skice nastale su na računalu, a koje su se zatim realizirale kao prototipovi, koji su testirani na poteškoće i ponovno i ponovno pristupili su poboljšanju istih. Pri tome su Thomas i Michael mnoge dijelove razvili posebno samo za Geero, jer na tržištu nije bilo ničeg sličnog.

Na kraju se u fokusu našla optimalizacija težine i prilagodba geometrije. U konačnici bi svaki Geero bicikl trebao imati optimalan handling zahvaljujući Low Point gravitaciji i pravim kutovima.

Nakon mnogih prototipova, bezbroj testova i beskonačnim prilagodbama uspjelo im je razviti najbolji e-bicikl u njihovoj karijeri koji zahvaljujući pametnom dizajnu ima i nepobjedivu cijenu.

Pratite nas na